TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy;Müze ve Ören Yerleri giriş ücretlerine yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı.
08 Ağustos 2008 Cuma - TÜRSAB'a başvuran seyahat acentalarının uygulamaya konulan zamlardan etkilenmeyecekleri belirtilen duyuruda; başvurmayan acentaların da yıl sonuna kadar olan taleplerinin eski fiyatlardan işleme alınacağı ifade edildi.
TÜRSAB Remi Web sitesinden yapılan 8.8.2008 tarihli açıklama şöyle:
DUYURU
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nden Birliğimize ulaşan 31.07.2008 tarih ve 2008/320 sayılı Yönetim Kurulu Kararında; 'Bakanlık bünyesinde bulunan müze ve ören yeri girişlerinde, 01.08.2008 tarihinden itibaren zamlı tarife uygulanacağı belirtilmiş' ve yeni uygulama ile ilgili tüm acentalarımıza bilgi verilmiştir.
Söz konusu uygulama ile ilgili olarak, 2003 yılından bu yana sürdürülmekte olan toplu bilet alımlarında ön görülen indirim uygulanmasına ilişkin sistem kapsamında, seyahat acentalarımız 31.12.2008 tarihine kadar olan bilet ihtiyaçlarını tarafımıza yazılı olarak iletilerek eski fiyattan işlem görmüşlerdir.
Bu bilgilendirme ışığında Birliğimize başvuran ve ekte isim listesi sunulan seyahat acentalarımız uygulamaya konulan zamlardan etkilenmeyecek olup başvurmayan acentalarımızın da yıl sonuna kadar olan talepleri eski fiyatlardan işleme alınacaktır.